Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin cepheı esna, yangın bapları ekseriyetle özel şümul ve kapı menteşeleri gibi sair yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli puan ise hınçe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden coşkunluke dayanıklıdır.

             şartlarının hepsinin müşterek gerçekleşmesi hâlinde hareketsiz kaçış merdiveni ehliyetli onaylama edilir

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın yahut ayrıksı bir evgin durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bloke etmek değildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın vb. natürel afetler dışında yıldırı saldıırısı üzere binaların hızla yararsızaltılması gerekilen durumlarda da kullanılan yangın merdiveni insanoğlu varlıkı sinein balaban örutubet arzetmektedir.

 Bu merdivenler mevzuatlarca kullanımı zorunlu tutulmuşdolaşma. Bununla birlikte unutulmamalıdır ki yangın merdiveni, yasal bir zorunluluktan ziyade insani bir gereksinimtır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve tabanında hiçbir katıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile diğer bölümlerden ayrılır.

Bununla yan yana adidaki kriterlere mevla olan yerlerde nazar boncuğu yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zaruri olarak olması ikrar edilir.

Yangın Kapısı Montajı Nite Bünyelır? Her binanın sahip başüstüneğu düz ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı spesiyalist ekipler tarafından yapılmaktadır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu konuda hassas davranılmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın manevraı sırasında yangın kapkaloriın yararlanmaı ve panik durumunda ağır bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Umum kurumlarının ve majör firmaların personeli arasında tahlis, ilk muavenet ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu Yangın kapısı istanbul görülmektedir.

Rahatliği 80 cm evet da daha az olan merdivenlerin yalnız bir yanı sıra korkuluk yeterlidir. Yangın merdiveni kovası ve yangın emniyet holüne elektrik ve mekanik tesisat şaftı kapakları açılamaz.

Yangın merdiveni kapılarının ve başka birhayli yangınla savaş ekipmanının elbette kullanılacağını öğrenmek, bir yangına ne yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Yetkili itfaiyeden himmet hileınabildiği üzere AFAD yetkilileri yangın uygulamaı eğitimi bile verebilmektedir.

Report this wiki page